Home > Proizvodi > Daljinski nadzor

Proizvodi

Daljinski nadzor

Korištenjem dodatne komunikacijske opreme te programskog paketa na PC računalu moguće je daljinski nadzirati rad više agregata. Iz nadzornog centra moguće je u svakom trenutku imati uvid u stanje agregata i mjerene velicine, a svaki bitni događaj na agregatu (pokretanje i zaustavljanje agregata, pojava ili uklanjanje bilo kojeg alarma, probni rad agregata, ručni rad agregata itd.) se automatski dojavljuje nadzornom centru i sprema u bazu podataka iz koje je kasnije moguće vidjeti povijest događaja, izraditi statističku analizu kvarova itd. Povrh toga se alarmna stanja s agregata dojavljuju mobilnoj dežurnoj službi putem SMS poruka, čime se omogućuje pravovremeno uklanjanje problema (nedostatak goriva, nizak napon startnih baterija) i osigurava sigurno pokretanje agregata kada se za to ukaže potreba.
Podržani su slijedeći komunikacijski standardi: ISDN, GSM, analogni modem, RS232, RS485, ETHERNET 10baseT.

Slika lijevo predstavlja detaljan pregled stanja na objektu. Sa gumbom "poziv objekta" spaja se na objekt te se time očitaju stanja svih parametara koji se mjere.
Ti podaci su dalje vidljivi u crveno ograničenom djelu prozora, a istovremeno se spremaju i u bazu podataka.
Pregled povijest stanja po objektima može se vidjeti u tabeli u dnu prozora.
Zelene lampice u srednjem dijelu prestavljaju alarmna stanja, te u slučaju istog postaju crvene boje.

Daljinski nadzor putem interneta

Osim klasičnog nadzora putem PC-a, nudimo i aplikaciju za nadzor putem web-a, gdje je za operacije nadzora dovoljan standardni internet preglednik poput Internet Explorera ili Mozilla Firefox. Prednosti ovakvog sustava su između ostalih jednostavnije i centralizirano održavanje, mogućnost priključka neograničenog broja radnih stanica, dostupnost sa bilo kojeg mjesta. Aplikacija može raditi u internet ili intranet modu, što znači da može biti dostupna samo unutar mreže tvrtke, ili sa bilo kojeg mjesta u svijetu.